Friske kålruller

Opplev fargerike kålruller, en spennende variant av vårruller hvor kålblader fungerer som innpakningspapir. Fyll de knasende kålbladene med dine favorittstrimlede grønnsaker. Og for å fullføre smaksopplevelsen, serveres de med en deilig peanøttsaus.
20-40 min
2,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 nykål

Fyll

Peanøttsaus

  • 6 ss peanøttsmør
  • 2 ss hoisinsaus
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss flytende honning
  • 1 dl vann
  • saften av 1 lime
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 2 ss finhakket peanøtter

Fremgangsmåte

  1. Sett over en stor kjele med vann. Legg hele kålhodet i og kok i ca. 2 minutter. Avkjøl i kaldt vann. Nå er det lett å løsne bladene slik at du får dem hele. Selve stilkfestet kan skjæres vekk. Bladene skal brukes til å pakke inn grønnsakene.
  2. Vask og rens alle grønnsakene og tilbered dem som beskrevet.
  3. Skjær resten av kålen i stimler. Bland med finhakket hvitløk og revet ingefær.
  4. Legg litt av alt på hvert kålblad, langsmed, slik at det er lett å pakke dem sammen. Pakk bladene stramt sammen, slik at de får vårrull-fasong.
  5. Disse kan du lage i god tid før servering.
  6. Del vårrullene i to, på tvers, rett før servering. Da kommer fargespillet godt fram.
  7. Sett dem med snittflaten opp på et egnet serveringsfat.
  8. Bland ingrediensene til peanøttsausen med en stavmikser. Smak til. Sausen skal ha en litt tykk konsistens.
  9. Server vårrullene med peanøttsaus og et dryss av finhakkede peanøtter.
Om du ønsker kan du la grønnsakene få en rask omgang i pannen i varm olje. Disse over er en variant med rå grønnsaker. Du velger selv.
Del på Facebook